Blue Flag

For Resort Zuiderzee & Resort Veluwemeer

Resorts EuroParcs houden hun Blauwe Vlag

EuroParcs Resort Veluwemeer nabij Nunspeet en EuroParcs Resort Zuiderzee nabij Biddinghuizen mogen ook dit zomer- en nazomerseizoen de blauwe vlag laten wapperen boven de jachthaven en boven het strand. Dat heeft de Stichting Keurmerk, Milieu, Veiligheid en Kwaliteit, die niet alleen bevoegd is om de Blauwe Vlag uit te reiken maar er ook toezicht en controle op houdt, laten weten. Beide vakantieparken van EuroParcs voldoen ruimschoots aan de normeringen die de stichting stelt om De Blauwe Vlag te mogen voeren.

Bij de criteria welk vakantiepark wel of geen recht heeft op een Blauwe Vlag wordt niet alleen gekeken of er sprake is van veilig en schoon zwemwater en of de stranden schoon zijn. ,,Dat zijn wel de bekendste voorwaarden, maar De Blauwe Vlag staat voor meer”, vertelt Linda van der Wildt, Hoofd Marketing Verhuur bij EuroParcs. ,,Bijvoorbeeld of er sprake is van goede hygiëne in het algemeen: Is er wel of geen gescheiden afvalsysteem, hoe zit het met de sanitaire voorzieningen en ook, als staat dat niet in de officiële richtlijnen, wat is de staat in het algemeen van het vakantiepark?”

In zijn algemeenheid is zowel EuroParcs Resort Veluwemeer als EuroParcs Resort Zuiderzee in de afgelopen jaren van de grond af aan vernieuwd. Van der Wildt: ,,Alle recreatiewoningen die er staan zijn nieuw tot nagelnieuw. Daarnaast zijn op beide resorts de faciliteiten en voorzieningen zowel uitgebreid als deels vernieuwd. Denk hierbij aan speel- en sportvoorzieningen voor zowel kinderen als volwassenen.”

Op beide vakantieparken is in de afgelopen jaren bovendien een nieuwe milieustraat gebouwd, met onder meer een geordende chemische box, zodat alle afvalstromen gescheiden verlopen. Ook is de verlichting is duurzaam gemaakt door de implementatie van LED met dimlicht- en schemeringsschakelaars. Verder is er met het oog op de veiligheid een calamiteiten-en bewakingscameraplan opgesteld.

Daarnaast heeft EuroParcs op beide resorts in de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in de jachthaven. Niet alleen de sanitaire voorzieningen, maar ook de aanlegsteigers, walkanten, woongebouwen en het havenkantoor zijn daarbij aangepakt en opgeknapt dan wel geheel vernieuwd. ,,We vinden ook dat we De Blauwe Vlag wederom verdiend hebben”, vertelt Van der Wildt. ,,Dat maakt ons overigens niet minder trots dat we hem ook daadwerkelijk weer voor dit seizoen kunnen laten tonen aan onze gasten.”

Eco villa Resort Zuiderzee

Resort Zuiderzee

Biddinghuizen

This beautifully situated holiday park has everything for an unforgettable holiday. Young and old are fully enjoying the facilities at the Resort Zuiderzee in Biddinghuizen.

Resort Veluwemeer

Resort Veluwemeer

Nunspeet

Discover the glistening water and the traditional Dutch landscape. Splashing in the outdoor pool at the holiday park, exploring the area by bike, or learning to sail... it's all possible at EuroParcs Resort Veluwemeer!

Find your favorite accommodation at EuroParcs

Secure payment with: